Program


Arturo Sandoval: Holiday Jazz - Jazzlegendák a Lexus támogatásával

Arturo Sandoval: Holiday Jazz - Jazzlegendák a Lexus támogatásával

A tízszeres Grammy-díjas Arturo Sandoval ez alkalommal új szeptettel érkezik, csak Tiki Pasillas marad változatlanul az ütőhangszerek mögött. A sodró ritmusok mellett a közelgő ünnepek okán néhány igazi karácsonyi kedvencnek is örülhetünk.

Arturo Sandoval: Holiday Jazz

Amikor 2015 februárjában a tízszeres Grammy-díjas Arturo Sandoval először lépett a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem színpadára, izzott a levegő. A latin jazz legendája számos oldalát megmutatta lenyűgöző muzikalitásának, fölényes technikai tudásának és kivételesen szórakoztató lényének. Ez alkalommal új szeptettel érkezik, csak Tiki Pasillas marad változatlanul az ütőhangszerek mögött. A sodró ritmusok mellett a közelgő ünnepek okán néhány igazi karácsonyi kedvencnek is örülhetünk.

Az esten aligha maradhat el a nagy elődök, elsősorban Dizzy Gillespie alakjának megidézése, hiszen Sandoval mindenekelőtt neki köszönheti fényes pályafutását. Első magyarországi fellépése is arra a mérföldkő jelentőségű 1977-es évre esett, amikor még a Paquito D'Riverát és Chucho Valdést is tömörítő Irakere együttessel turnézott - ekkor találkozott Dizzel, aki felkarolta a kommunista Kubából végül Amerikába menekülő Sandovalt. A szabadságvágyó művésznek - akit háromhavi elzárásra ítéltek, amikor sorkatonai szolgálata alatt rajtakapták, hogy a Voice of America Jazz Hour műsorát hallgatja - a Grammy-szobrocskák, a Billboard- és Emmy-díjak mellett a legfontosabb kitüntetés a Presidential Medal of Freedom lett, amelyet Barack Obama akasztott kék szalagon a nyakába 2013-ban. Harmincnál is több lemezzel, balett- és filmzenékkel, valamint egy megfilmesített élettörténettel büszkélkedhet. Hetvenkét évesen ereje teljében járja a világot. Amióta nem láttuk, két újabb lemezt is kiadott: az Ultimate Duets! tizenegy énekes, köztük Plácido Domingo és Stevie Wonder kedvenc számait tartalmazza, míg a Christmas at Notre Dame épp azt az oldalát csillantja meg, amelyből ezen az estén is ízelítőt ad.

trombita - Arturo Sandoval

Közreműködők:
szaxofon - Michael Tucker
zongora - Maxwell Haymer
gitár - Will Brahm
bőgő - John Belzaguy
dob - Johnny Friday
ütőhangszerek - Ricardo „Tiki” Pasillas

Rendező: Müpa

Ajánló


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék -…

"Elég szívesen írom, noha sokat vétek a színpad törvényei ellen. Komédia, három női, hat férfi szereplő, négy felvonás, tájkép (kilátás…