Program


Arno Schuitemaker (NL): If you could see me now
4

Arno Schuitemaker (NL): If you could see me now

A színpad üres terében három, folyamatos mozgásban lévő alakot látunk. Ritmikus, ismétlődő mozgásuk által táncuk egyre energikusabb lesz, ez az energia pedig egyre csak gyűlik, és halmozódik. Szüntelen mozgásuk új utakat talál, izgalmas és változékony kifejeződéseket. A tér kitágul, feloldódik és elmozdul.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 26. vasárnap, 20:00

Arno Schuitemaker: If you could see me now

„Nem túlzás kijelenteni, hogy az ilyen előadások határozzák meg az előadóművészetek jövőjét. (…) Ebben a felszabadító produkcióban minden a helyén van.” Alexander Hiskemuller

A Dance Europe szakmai lap Hollandia egyik vezető koreográfusának, a német Tanz magazin pedig az egyik legígéretesebb koreográfusnak nevezte Arno Schuitemakert, aki 2020-ban immár harmadszor érkezik a Trafóba. A nálunk is bemutatott I Will Wait For You és a While We Strive után a trilógia befejező részét hozza el hozzánk, a szintén három táncosra komponált If You Could See Me Now-t.

A színpad üres terében három, folyamatos mozgásban lévő alakot látunk. Ritmikus, ismétlődő mozgásuk által táncuk egyre energikusabb lesz, ez az energia pedig egyre csak gyűlik, és halmozódik. Szüntelen mozgásuk új utakat talál, izgalmas és változékony kifejeződéseket. A tér kitágul, feloldódik és elmozdul. Az idő összehúzódik, majd átalakul. Az eksztázistól a zűrzavarig, a semmiből való építkezéstől a szétbomlásig jutunk. Az If You Could See Me Now nem csak játszik az elvárásokkal, hanem egyre magasabbra is helyezi őket. A fordulópont maga az előadás, amely az előadókat és velük együtt a közönséget is átbillenti egy új, egy fesztelen állapotba: a felszabadulásba.

Az If You Could See Me Now karakteres előadás, amely magán hordozza Schuitemaker összes stílusjegyét. Előadásaiban óriási hangsúlyt kap a zene és a világítás, ez utóbbi nem is csak mint negyedik szereplő van jelen, hanem mint a legalapvetőbb dramaturgiai eszköz. Akár egy mindenható irányító erő, a fény kiemel és elrejt, hogy aztán a csúcson, a tetőponton teljes fegyverzetben jelenjen meg, és végül lecsendesülve önnön magához térjen vissza. Az eksztatikus előadás olyan különleges élményt ígér a nézők számára, amelyben intim és érzéki kapcsolatba léphetnek az előadók pulzáló energiáival.

Arno Schuitemaker eredeti végzettsége szerint repüléstechnikai mérnök, koreográfiáit ezért mindig a ráció vezeti: megteremti a tökéletes absztrakciót, tisztán, matematikai nyelven. Táncosai ismétlődő mozgásuk egyenletei révén tudnak hatni a közönségre. Schuitemaker koreográfiája meggyőzőek, varázslatosak és intenzívek. A jellegzetes, szakadatlan egymásba átfolyó mozdulatok révén munkáiban a szeretet, a magány és a várakozás mutatkozik meg. Előadóival, zeneszerzőivel és világítástervezőivel együttműködve táncművei magával ragadó összművészeti alkotásokká válnak. 

Koncepció és alkotó: Arno Schuitemaker
Előadók: Stein Fluijt, Johannes Lind vagy Ivan Ugrin, Kim Amankwaa
Dramaturg: Guy Cools
Zeneszerző: Wim Selles
Fénytechnikus: Vinny Jones
Jelmeztervező: Inge de Lange
Technikusok: Natasja Giebels, Vincent Beune

Az If You Could See Me Now a SHARP/ArnoSchuitemaker produkciója, koprodukciós partnerek: HELLERAU – Europäisches Zentrum der Künste (Dresden, Germany), O Espaço Do Tempo - Associação Cultura (Montemor-o-Novo, Portugal), CN D Centre national de la danse (Pantin, France), KLAP Maison pour la danse (Marseille, France) és a Tafelhalle im KunstKulturQuartier (Nuremberg, Germany).

Az előadást a Performing Arts Fund NL, Fonds 21, VSBfonds és a Prins Bernhard Cultuurfonds közreműködésével hozták létre.

Az előadás időtartama 50 perc

Stroboszkóp és erős fényhatások használata miatt az előadás megtekintését gyerekeknek, terhes nőknek, epilepsziásoknak, valamint pace-makerrel rendelkezőknek nem javasoljuk.

Ajánlatunk


Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!