Program


Amazónia: betelepülők és őslakos közösségek

Amazónia: betelepülők és őslakos közösségek

Tárlatvezetés és szakmai beszélgetés Amazónia környezeti és társadalmi problémáiról a Föld világnapja alkalmából
2024. ápr. 18. 16:00 - 19:00
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 18. csütörtök, 16:00

16.00-17.00 

Kurátori tárlatvezetés az Indiánok. Lelkek. Túlélők című kiállításban
Találkozópont: Információs pult (-2. szint)

17.00-19.00 

Beszélgetés Lenti Attila fejlesztéspolitikai szakértővel Amazónia környezeti és társadalmi problémáiról
Helyszín: MÉTA-tér

A Természetvédelmi Világalap 2022-es jelentése szerint az amazóniai esőerdők 18 százaléka tűnt el az utóbbi évtizedekben a földhasználat megváltozása miatt, az erdőterületek további 17 százaléka pedig nagyon rossz állapotban van.  Amazónia integrálása az érintett dél-amerikai országok nemzetgazdaságába együtt jár az intenzív útépítéssel és a terület benépesítésével.  A betelepülő földművesek, szarvasmarhatenyésztők, illegális fakitermelők, bányászok radikálisan alakítják át a térséget. A változások veszélyeztetik az ott élő őslakos közösségeket is, akik régóta küzdenek földjeik megvédéséért.

A témáról Szeljak György beszélget Lenti Attila politológussal, nemzetközi kapcsolatok szakértővel, aki 2007-től 2009-ig a bogotai Universidad de los Andes egyetem posztgraduális hallgatója volt, majd 2020-ig Kolumbiában dolgozott nemzetközi kooperációs fejlesztési projektekben, állami intézménynél, valamint egyetemi tanárként. Jelenleg a Soproni Egyetem Széchenyi István Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskolájának hallgatója, valamint az Erdészeti Tudományos Intézet kutatója.

A program a Föld világnapja alkalmából kerül megrendezésre és kapcsolódik Claudia Andujar magyar származású fotóművész és aktivista Indiánok. Lelkek. Túlélők című kiállításához. 

Jegyár: 800 Ft/ fő

Ajánlatunk


Három nő és három férfi, ez egy szextett – bár a szerepek meglepően cserélődnek ezen a viharos éjszakán. Eleinte minden világos, ki kinek a kicsodája, ám közbeszól a kémia, meg egy tudálékos szexuálpszichológus – és csak reménykedni lehet, hogy sok félreértés és félre...

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!