Program


Általvető - Táncházról és társművészetekről Váradi Leventével
2

Általvető - Táncházról és társművészetekről Váradi Leventével

Az átalvető a vállon hordott kettős tarisznya, egyik fele elöl, a másik hátul lóg – a Néprajzi Lexikon szerint. A mi általvetőnkbe sok minden belekerülhet: a néphagyomány és a társművészetek, az egykori paraszti életforma és napjaink kultúrája. Kérdések, válaszok, tudás, élmény.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 25. csütörtök, 19:00

Általvető - Táncházról és társművészetekről Váradi Leventével
 
A képíró

Váradi Levente fotográfus munkásságát a néphagyomány, elsősorban a néptánc és a népzene művészi megörökítése fémjelzi. A Szent Lámpások Programban a Kárpát-medence minden táját bejárva képen ragadja meg a népi kulturális örökség mulandó pillanatait. A Magyar Állami Népi Együttes, a Szalonna és Bandája, a Fölszállott a páva fotográfusaként a színpadi néptánc és népzene dallamait, mozdulatait láttatja fotóin.

Közreműködik a MÁNE zenekara Pál István Szalonna vezetésével.

Az est házigazdája: Sándor Ildikó

Ajánlatunk


zenés party két részben

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Ajánló


félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!