Program


Általvető - Táncházról és társművészetekről Kovács Norbert Cimbivel

Általvető - Táncházról és társművészetekről Kovács Norbert Cimbivel

Általvető - Táncházról és társművészetekről Kovács Norbert Cimbivel

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 27. csütörtök, 19:00

Kiscsősz Veszprém megye devecseri járásában található település, lakosainak száma 111 fő egy 2015-ös adat szerint. Egy nehéz sorsú térségben a néphagyomány segítségével hogyan lehet a helyi közösségeket újraéleszteni? Hogyan vált Magyarország „folkfővárosává” ez az aprócska falu?

Az ötlettől a megvalósulásig vezető utat Kovács Norbert „Cimbivel” járjuk végig gondolatban; zenei kísérőtársunk lesz a devecseri Fláre Beás.

 

Az általvető a vállon hordott kettős tarisznya, egyik fele elöl, a másik hátul lóg – a Néprajzi Lexikon szerint. A mi általvetőnkbe sok minden belekerülhet: a néphagyomány és a társművészetek, az egykori paraszti életforma és napjaink kultúrája. Kérdések, válaszok, tudás, élmény.

Sorozatunkban a néphagyomány és a társművészetek kapcsolatait próbáljuk feltérképezni beszélgetések és művészeti produkciók segítségével. Igyekszünk mindezt úgy tenni, hogy a néphagyományból is több területet vonunk be: népzenét, népmesét, kézművességet.

 

Ajánlatunk


40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal teli utazásba, amelynek a végén az alábbi legfontosabb kérdésekre megtalálhatjuk a választ! – Megsúgom, sokkal közelebb van, mint gondolnánk." – Pokorny Lia

A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai húzódnak meg. Egyszerű, de nagyszerű ötlet, ami tökéletesen működik.

Ajánló


Boléro francia életrajzi dráma, 120 perc, 2024 francia nyelven, magyar felirattal

Humorral, sok zenével és balkáni hangulattal tarkított vígjáték – Shakespeare egyik legnépszerűbb és így legtöbbet játszott remeke.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!