Program


Állatok nyomában – Gyermekséta - felnőtt kísérőjegy
2

Állatok nyomában – Gyermekséta - felnőtt kísérőjegy

Oroszlánok, vadászkutyák, lovak, sólyom, holló, nyuszi, őzike és szarvas. Vajon hol találhatjuk meg őket? Ismerd meg velünk a Budavári Palotanegyed állatábrázolásait és az azokhoz fűződő érdekes történeteket!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. március 25. szombat, 15:00

A budai Vár terei a gyermekek számára is izgalmas felfedeznivalót kínálnak. A Budavári Palotanegyedben sétálva állatok hadával találkozhatunk, akik hol kapuk mellett büszkén foglalnak helyet, hol aprócska termetükkel alig válnak észrevehetővé. Sétánk során az ő nyomukba eredve megtudhatjuk, hogy kikről kapta nevét az Oroszlános udvar, miért olyan különlegesek a csikósok, sőt találkozunk is eggyel. Megnézzük, honnan kémleli egy nyuszi távcsővel a Lánchidat, majd utánajárunk a magyar Trevi-kútként emlegetett Mátyás kútja történetének és alaposan szemügyre véve megkeressük az összes állatábrázolást rajta. Mindeközben mindenki elkészítheti a saját „állati lelőhelyek”-térképét is!

INDULÁS: Palota Info Palace - A Budavári Palota megújítását bemutató látogatóközpont
ÉRKEZÉS: Csikós udvar
IDŐTARTAM: 60 perc

Jó tudni 

•  kültéri program

•  7–11 éveseknek ajánlott (A programot ennek megfelelően alakítottuk ki, kérjük, hogy az ilyen korú gyermekek számára váltsanak sétajegyet!)

•  kérjük, hogy a gyermek felnőtt kísérővel érkezzen (1 gyermeket 1 felnőtt, 2 vagy annál több gyermeket maximum 2 felnőtt kísérhet)

•   a kísérők a programmal egyidőben, felnőtt kísérőjegyük bemutatásával ingyenesen megtekinthetik a Szent István-terem feletti szinten található A Hauszmann-sztori című                    kiállításunkat 

•  a megadott időpontban indulunk, a későn érkezőket nem áll módunkban megvárni

•  rossz időjárás (például esőzés) esetén is megtartjuk

• macskaköves utakon, lépcsőkön közlekedünk, a séta nem akadálymentes

• megfelelő cipő viselését javasoljuk 

Az oldalon közzétett fotók, szöveges tartalmak, valamint a Budai Várséták programelemei és sétái során elhangzó előadások szerzői jogi védelem alatt állnak, amelyek jogtulajdonosa a Várkapitányság Nonprofit Zrt. A jogtulajdonos engedélye nélkül tilos azokat részben vagy egészben akár eredeti, akár átdolgozott formában rögzíteni, többszörözni, nyilvánosan előadni vagy a nyilvánosság számára hozzáférhetővé tenni, harmadik személynek továbbadni. Jogsértés esetén a Várkapitányság Nonprofit Zrt. megteszi a szükséges intézkedéseket és megindítja a vonatkozó jogszabályok szerinti eljárásokat. 

Ajánló


Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére…

Szabó Magda műve talányos életet zár be egy olyan szimbolikus ajtó mögé, amely felnyitására mindannyian áhítozunk. A kriminek sem utolsó…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!