Program


A TAVASZ ÜNNEPE -J.B.Santos / Villa-Lobos / Pergolesi – Kolonits Klára, Meláth Andrea, J.E.Gomes F/2

A TAVASZ ÜNNEPE -J.B.Santos / Villa-Lobos / Pergolesi – Kolonits Klára, Meláth Andrea, J.E.Gomes F/2

José Eduardo Gomes portugál karmester az Európai Unió Karmesterversenyén elért értékes díjával szerzett magának hírnevet. Műsorán egy híres honfitársa, Joly Braga Santos (1924-1988) egyik művét ismerhetjük meg, valamint a legismertebb brazil zeneszerző, Heitor Villa-Lobos (1887-1959) egyik legnépszerűbb művét.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 6. csütörtök, 18:00

A TAVASZ ÜNNEPE

Bachianas Brasileiras címmel több művet is komponált, melyekben hazájának zenéjét J. S. Bach, a nagy európai zeneszerző hagyományaival kombinálja. A mű énekszólója olyan, mintha hangszerre írta volna. A közelgő húsvét tiszteletére tűzte műsorra Pergolesi, a híres barokk zeneszerző Stabat Mater című művét. A középkori költemény Jézus édesanyjáról szól, aki keresztre feszített fiát siratja. A művet előadhatja kétszólamú női kar, de két szólóénekes is. Hangversenyünkön az utóbbi változat hangzik el.

Kolonits Klára Kossuth-díjas művész, az Állami Operaház kamaraénekese. Repertoárja több, mint húsz szopránszerepet tartalmaz, főleg Mozart, Verdi és Erkel operáiban. Meláth Andrea Liszt-díjas, érdemes művész, a Magyar Állami Operaház magánénekese. 21 operaszerepét tartják nyilván, a legtöbbször Bartók A kékszakállú herceg vára Judit szerepét énekli, amellyel fellépett Palermóban, Stuttgartban és Kanadában is. 2013 óta a Zeneakadémia tanszékvezető tanára.

MŰSOR
Joly Braga Santos: Nocturno
Villa-Lobos: Bachianas Brasileiras No.1, 5
Pergolesi: Stabat Mater

KÖZREMŰKÖDIK
Kolonits Klára - szoprán
Meláth Andrea - alt

VEZÉNYEL
José Eduardo Gomes

Ajánlatunk


Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Ajánló


A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!