Program


A római Santa Cecilia Akadémia Zenekara / vezényel: Sir Antonio Pappano / ZENEKARI PÁHOLY

A római Santa Cecilia Akadémia Zenekara / vezényel: Sir Antonio Pappano / ZENEKARI PÁHOLY

Olaszország első számú szimfonikus zenekarát, az 1908-ban alapított világhírű együttest olyan maestrók formálták a világ egyik legjobbjává, mint Leonard Bernstein és Jurij Tyemirkanov tiszteletbeli karmesterek, Giuseppe Sinopoli és Igor Markevitch zeneigazgatók, valamint a 2005 óta ezen a poszton álló sztárdirigens, Antonio Pappano.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. szeptember 27. vasárnap, 19:30

Az 1959-ben Nagy-Britanniában, olasz szülők gyermekeként született, másfél évtizede a londoni Covent Garden opera zeneigazgatói posztját is betöltő muzsikus, a Royal Philharmonic Society Aranymedáljának 2015-ös díjazottja a romantikus repertoár egyik legavatottabb és legelismertebb előadóművésze. Vele rögzítette az olasz zenekar Csajkovszkij három utolsó szimfóniáját, így a nosztalgikus keringőjéről és elégikus lassú tételéről nevezetes V. szimfóniát is, amelynek felvételét a Guardian kritikusa rendhagyónak ítélte, mondván, a műnek nem a hagyományos nagyromantikus, végletesen szenvedélyes és traumák ihlette jellege kerül előtérbe, hanem klasszicizáló, letisztult formavilága, egyensúlya, valamint merész újításai.
Rossini Hamupipőkéjének nyitánya könnyedsége, energikussága miatt a koncertprogramok és a közönség kedvelt darabja. A különleges zenei élményt ígérő est második részében Saint-Saëns éppen százharminc éve befejezett, Liszt Ferenc emlékének ajánlott szimfóniája hangzik el, amely az Állatok farsangja című sorozatot is jegyző komponista életművének csúcspontja. Érdekessége, hogy a szimfonikus zenekarban ezúttal billentyűs hangszerek is szerepet kaptak, például zongora, valamint az alcímben is jelzett orgona, amely különleges színt kölcsönöz e méltán népszerű remekműnek.

Műsor:

Rossini: Hamupipőke - nyitány
Csajkovszkij: V. (e-moll) szimfónia, op. 64
Saint-Saëns: III. (c-moll, „Orgona”) szimfónia, op. 78

Vezényel: Sir Antonio Pappano

Közreműködik:

Daniele Rossi: orgona

Ajánlatunk


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Ajánló


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!