Program


A padon - apa születik

A padon - apa születik

A PADON – apa születik
képzeletszínházi előadás a koraszüléssel és a koraszülöttekkel kapcsolatos apai érzelmekről
– valós történetek alapján




 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. március 27. hétfő, 19:00

Szereplők (ABC sorrendben): Bozsó Péter, Inotay Ákos, Zámbori Soma

A zárójelentéseket kiállító orvos hangja: Barbinek Péter

Zenész: Szebelédi Zsolt ’Szergya’

Szövegkönyvíró, dramaturg és rendező: Tollár Mónika

Három férfi, akik várták gyermekük érkezését, ám mindannyiuk élete 180 fokos fordulatot vett, miután a picik idő előtt jöttek a világra. ’A PADON – apa születik’ című képzeletszínházi előadás az ő élményeiket, vívódásaikat mutatja be, találkozásukat ezzel a váratlan, küzdelmes helyzettel. A darab különlegessége, hogy Zsolt, Bence és László hús-vér apukák, történetük – ezzel együtt minden érzés, szó és gondolat, ami megjelenik a színpadon – valós.

A produkció ősbemutatója – a Koraszülöttek Világnapja alkalmából - 2022. november 19-én volt a Várkert Bazár nagytermében, 600 (!) néző jelenlétében.

„A mű olyan témát dolgoz fel, amelynek ma minden tizedik család részesévé válik Magyarországon, minden évben újabb nyolcezer kisbaba születik idő előtt. Szeretnénk láttatni, mi minden rejtőzik a nyolcezres számadat mögött. A babán kívül ugyanis a koraszülésnek sok érintettje van: anyák, apák, testvérek, nagyszülők, rokonok, barátok. Ez egy olyan életesemény, amely nem csak körülöttünk, hanem bennünk is zajlik. Meghatározó, és nyomot hagy…!”
(Földvári Nagy Zsuzsanna, a Koraszülöttekért Országos Egyesület elnöke)

„Amikor legelőször olvastam az eredeti interjúkat, mélységesen megilletődtem és megihletődtem az apák vallomásaitól. Bevallom, nekem sem ismeretlen az az élethelyzet, amikor akaratomon kívül egy olyan rendszer részévé válok, ami átírja az életritmusomat. Végiggondoltam, vajon milyen érzés lehet olyan helyzetbe kerülni, amit elképzelni sem lehet előre s utólag sem lehet belőle mindent elmesélni... Próbáltam megérezni, vajon mikor érthetjük meg mindazt, ami tulajdonképpen felfoghatatlan... Számomra László, Bence és Zsolt valójában olyan érzelmi hullámvasút-utasok, akik a kétségbeesés és a hála ismeretlenül kanyargós pályáján rodeóznak…!”
(Tollár Mónika, dramaturg-rendező)

"Gyakran hallható az a közhely, hogy csak „megszületni volt neki nehéz...!”
Mostanában sokat gondolkodom ezen.
Először is nem „csak” a születés a legnagyobb csoda – hiszen ha az nincs vagy valami rosszul sikerül, akkor semmi sincs.
Továbbá megszületni mindig nehéz. Gyermeknek, anyának, apának is.
Ezeket a tanulságos, keserédes, lebilincselő interjúkat olvasva vált számomra értelmezhetővé, és igazán átélhetővé a születés."
(Bozsó Péter, színész)

Ajánlatunk


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Ajánló


Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!