Program


A művészet templomai - Salvador Dalí ifjúkora

A művészet templomai - Salvador Dalí ifjúkora

spanyol ismeretterjesztő film, 65 perc, 2020
eredeti nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 30. vasárnap, 13:00

Rendező: David Pujol

Főszereplő: Salvador Dalí, Gala Dalí
Forgatókönyv: Montse Aguer, David Pujol

 

A Gala-Salvador Dalí Alapítvány támogatásával és szakmai közreműködésével elkészült film a művész születésétől 1929-ig – a szürrealista mozgalomhoz való csatlakozásig – tartó korszakra és Dalí ifjúi éveinek helyszíneire: Figueresre, Barcelonara, Madridra és Párizsra fókuszál. A film számos, eddig még sohasem látott archív dokumentumot és felvételt mutat be, amelyek új fényt vetnek Dalí gyermek- és fiatalkorára. Ifjúkorát tagadhatatlanul meghatározta bátyja kisgyermekkori halála és a művészettörténetbe való korai bepillantás. Először szülővárosában, Figueresben, később Madridban folytatta művészeti tanulmányait, ahol olyan meghatározó egyéniségekkel találkozott, mint Federico García Lorca és Luis Buñuel. Fiatal felnőttként utazott először Párizsba is – s nem sokkal később oda is költözött –, ahol megismerkedett Miróval, Picassóval és a szürrealista csoporttal. A film feltárja Dalí művészeti fejlődését és bemutatja a folyamatot, hogyan változott meg alkotói stílusa a hagyományosból az avantgárdba, és miként jött létre az az életmű, amely mára az egyetemes művészet elválaszthatatlan részévé vált.

A művészettörténeti film exkluzív kísérőfilmje a mozikban első alkalommal látható Destino című különleges animációs rövidfilm, amelynek készítése Salvador Dalí és Walt Disney együttműködésében indult 1945-ben, ám csak 2003-ban fejezték be Disney Studio animátorai, az eredeti rajzok alapján.

Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Ajánlatunk


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Ajánló


A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!