Program


3 NŐVÉR

3 NŐVÉR

A Három nővér egy olyan dráma, amelyben több szimbólum lapul, mint hétköznapi valós helyzet. Pedig a hétköznapi valóság látszatát teremti meg az olvasható szöveg. Képzeljünk el egy olyan történetet a 20. század elejéről, ami egy olyan pár év alatt játszódik le, amely négy nap kb.  több

A Soltis Lajos Színház és a Szentendrei Teátrum bemutatja: 3 NŐVÉR
fiktív dokumentáció két részben

Prozorov tábornok:    Soltis Lajos
Olga:    Nagy Zsuzsi / Barna Lilla      
Mása:   Ténai Petra
Irina:    Boznánszky Anna      
Natasa:   Horváth Viktória / Hajba Beatrix     
Andrej:    Bruckner Roland      
Versinyin:    Vasvári Csaba  
Tuzenbach:    Ivák Bence
Szoljonij:    Piller Ádám      
Kuligin:    Boda Tibor      
Csebutikin:    Nagy Gábor      
Ferapont:    Károly Bálint   
Fedotyik:    Szacsvai István  
Rode:    Tóth Ákos
Anfisza:   Nagyabonyi Emese
Protopopov:    Pesti Arnold      
Muzsikusok:     Gregorich Zsófia, Gregorich Domonkos    
 
Rendező: Sardar Tagirovsky
Dramaturg: Sardar Tagirovsky, Szigeti Bálint, Tóth Ákos, Szacsvai István, Nagy Bianka
Látványtervező: Bajkó Blanka      
Szcenikus: Marton Miklós, Gregorich Ferenc  
Zeneszerző: Gregorich Bálint, Gregorich Domonkos, Gregorich Zsófia      
Sound Designer: Gregorich Bálint  
Mozgás: Ténai Petra      
Fényterv: Sardar Tagirovsky  
Videó: Nagy Bianka  
Rendező munkatársa: Szigeti Bálint   
Technikus: Benkő Tamás
Produkciós vezető: Nagy Zsuzsi, Vokó Péter  
Plakát Design: Krizbai Gergely „Krizbo”

A Három nővér egy olyan dráma, amelyben több szimbólum lapul, mint hétköznapi valós helyzet. Pedig a hétköznapi valóság látszatát teremti meg az olvasható szöveg. Képzeljünk el egy olyan történetet a 20. század elejéről, ami egy olyan pár év alatt játszódik le, amely négy nap kb. 1-1 órájáról szól. Legalábbis az eredeti szöveg szerint. Akár egy modern filmsorozat négy része.

Egy fiktív dokumentációt mutatunk meg két részben. Ebben a két részben az emlékek és álmok természetével fogunk játszani, az elmúlás és a búcsú érzetét felerősítve. Ide-oda fogunk utazni a négy nap emlékei közt álomszerű módon. Mint ahogy vágyakozni és félni szoktunk, olyan módon, ahogy egyik emlékből kerülünk a másikba, miközben a világ tovább épül és halad a maga útján. Miközben épül a 20. század háborús rendszere és újrafelosztása, fogyasztói társadalma. Miközben kiépül a 21. század elejének közönye és képmutató virtuális rendszere.
A három nővér, pontosabban a négy testvér nélkül elmúlik a 19. század varázsa, elmúlik a sóvárgó dallamok és festmények világa. Hiszen a három nővér olyan, mint a mesebeli három királylány, akik nélkül megszűnik a varázslat, a művészet világa. Múzsák nélkül nincs ihlet. Ihlet nélkül nincs élet. Ezek a múzsák sokszor kicsinyesek és lusták, de végső soron nem akarnak nyerészkedni vagy tudatosan ártani a környezetüknek. Az ő jószívűségük az, ami számomra a Soltis Lajos Színház tehetséges művészeinek, alkotóinak sajátja. Ebből a szempontból közelíthető meg Csehov Három nővérének érzékenysége, Soltis Lajos szellemi hagyatéka, ami az előadásunkban jelentős szerepet kap. Megpróbáljuk fiktív módon dokumentálni a Három nővér letűnt alakjait, hogy bemutassuk őket a mának kíméletlen, provokatív és szeretetteljes gesztussal. Ez az előadás egy emlék- és álomkaleidoszkóp, ami egyben a mindenkori társadalmat provokáló felkiáltójel.

Külön köszönet:
Kemendi és társa Kft., Bincze Tamás, Harasztovics Róbert, Marton Mercédesz, Leon Zilm, Marton Márió, Hartai Andrea, Sipos László, Csula Emil, Horváth Nóra, Ádám Jenő Zeneiskola

Ajánló


A Szegedi Szabadtéri Játékok műsorát a 2021-es évad végén egy igazi klasszikus musical-legenda…

Igazi slágeroperát láthat a közönség az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.