Program


22/23 Szövegkönyv egy nemlétező, ám lehetséges instrumentális színészre
4

22/23 Szövegkönyv egy nemlétező, ám lehetséges instrumentális színészre

Ha szeretsz nevetni, ha szeretsz gondolkodni, gyere el, és ismerd meg a lengyel zeneszerző és drámaíró világát.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: október 1. szombat, 19:00

Az előadás Bogusław Schaeffer: Szövegkönyv egy nem létező, ám lehetséges instrumentális színészre című drámáját viszi színpadra. A kortárs lengyel zeneszerző és drámaíró darabját mai napig nagy sikerrel játsszák hazájában, Magyarországon először pedig az alkotóközösségünk állítja színpadra dr. Pászt Patrícia fordításában.

Az előadás aktuális, fajsúlyos témákat feszeget, rengeteg humorral fűszerezve, ahol a néző számára szinte észrevétlenül tárul fel az előadás igazi lényege. Mi a művészet funkciója manapság, érvényes-e egyáltalán, vagy leragadt a reprodukció szintjére és képtelenség onnan kiemelni? Gondolatébresztő előadás, rengeteg humorral.

Azt mondják, nagy fába vágja a fejszéjét, aki egy Bogusław Schaeffer szöveghez nyúl. Schaeffer zseni, a szövegei komplexek, zeneszerzőként viszonyul a színházhoz, játékra hívja az alkotókat. Pontosabban fogalmazva, kihívás elé állítja őket. Ugyanis felül kell emelkedniük a megszokotton, a könnyűn, a népszerűn és a biztonságoson. Ha ez sikerül, cserébe igazi színházzal jutalmaz meg.

Mi egyenesen rajongunk az ilyen kihívásokért, így esett a választásunk az alábbi szövegkönyvre. Mert humoros. Mert aktuális. Mert meglepő. Mert vitára sarkall. Mert máshogy szemléli a színházat, mint ahogy azt megszokhattad.

Szereposztás, alkotók

Egy nem létező, ám lehetséges instrumentális színész: Ács Tamás

a szerzői instrukciók hangsávja: Szilágyi Szabolcs

az ötödik jelentben felvételen, klarinéton közreműködik: Szilasi Tamás

alkalmazott fény és látvány mester: Nahóczki Viktor

alkalmazott rendező: Benkő Imola Orsolya

egy nagyon is létező fordító: dr. Pászt Patrícia

Egy létező támogató: EMMI, NKA

Ajánlatunk


A Magyar Állami Népi Együttes tavaly nagy sikerrel bemutatott karácsonyi táncjátékát ismét megtekintheti a közönség a Müpában. A szenteste napját, a karácsony vigíliáját, a várakozás örömét és izgalmát megjelenítő előadás népi hagyományból eredő játékokból, szokásokból, a kis Jézus születését üdvözlő keresztény tradícióból, valamint az e naphoz köthető mesés, csodás történetekből épül fel.

A Vági Bence művészeti vezető által megálmodott alkotás klasszikus meséket megidéző története szerint Kristály-világ úrnője elvesztette hitét az emberi érzelmekben, ezért befagyasztja a világot, és csillogó, ám jeges falak közé zárkózik. A közönség és a fellépő művészek együtt keresik a szeretet melegségét, a fény reményét ebben a lenyűgöző illúziókkal és mutatványokkal teli térben.

Ajánló


A muzsika hangja a zenés színházi irodalom egyik legsikeresebb darabja, amelyből világhírű film is született, a benne szereplő dalok pedig…

1958, nyara – Éktelen drága gyémántot hoznak a Minneapolis City Bankba. Egy notórius fegyenc megszökteti magát, hogy lecsapjon a kőre,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!